ИнституцииВИЖ ВСИЧКИ

Вицепремиерът Екатерина Захариева заминава на официално посещение в Република Косово

19 октомври 2017 | 07:13

Снимка: МВнР

Прищина. Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева ще бъде на двудневно посещение в Република Косово днес и на 20 октомври. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи. Това е последната – шеста страна от региона на Западните Балкани, която първият ни дипломат посещава в рамките на балканската си обиколка, стартирала през лятото. В първия ден от визитата си Захариева ще се срещне с президента на Република Косово Хашим Тачи. Тя ще разговаря с министър-председателя на страната Рамуш Харадинай, както и със своя колега Беджет Пацоли.
В програмата на Екатерина Захариева за днес са предвидени срещи и с ръководителя на Офиса на ЕС/Специалния представител на Европейския Съюз в Косово Наталия Апостолова, както и с ръководителя на мисията на ЕС за върховенството на закона в Косово (ЕУЛЕКС) Александра Пападополу.
На 20 октомври българският вицепремиер ще се срещне със заместник-командващия силите на НАТО в Косово бригаден генерал Янош Чомбок, както и с българския контингент в техния състав.