Национална сигурностВИЖ ВСИЧКИ

Отбелязваме Празника на авиацията и Военновъздушните сили на 16 октомври

13 октомври 2017 | 12:59

Снимка: ВВС

София. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев ще участват на 16 октомври, понеделник, в тържественото отбелязване на Празника на авиацията и Военновъздушните сили. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната. Двамата ще присъстват от 10.00 часа на тържествения ритуал по поднасяне на венци и цветя пред Паметника на летеца на площад „Народно събрание“ в София. В него ще участват също командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков, офицери, сержанти, войници и цивилни служители от ВВС, ветерани от военната ни авиация.
В знак на признателност към българските военни авиатори в 10.00 ч. военнослужещи от Военновъздушните сили ще поднесат венци и цветя в Алеята на летците в Централните софийски гробища и пред паметника на загиналите летци в квартал „Иван Вазов“ в столицата.
В 11.30 часа същия ден в театър „Българска армия“ ще започне тържественото събрание-концерт за отбелязването на 105-та годишнина от създаването на българските Военновъздушни сили. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев и командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков ще наградят военнослужещи и цивилни от състава на Военновъздушните сили, отличили се с висок професионализъм при изпълнение на задачите си.
По повод празника в авиобаза Враждебна е организиран Ден на отворените врати. От 10.00 часа на 16 октомври гостите на авиобазата ще могат да разгледат самолети на военната транспортна авиация.
На този празничен ден Музеят на авиацията в Крумово (филиал на Националния военноисторически музей) ще работи с вход свободен. Посетителите ще могат да разгледат външната и вътрешната експозиция на музея, ще имат достъп до кабината на самолет МиГ-21 бис, а в салона на пътническия самолет Ан-24 ще бъде представен филм за историята на българската авиация. За малките гости на музея е предвидена игра „Летец-откривател“.Още военни новини четете в специализираното издание на Фокус "Военни известия"

Свързани новини