Международни новиниВИЖ ВСИЧКИ

„Хамас“: Споразумението за помирение е, за да можем всички „да работим заедно срещу ционисткото образувание“

12 октомври 2017 | 19:31

Снимка: АФП

Кайро. Заместник-ръководителят на политическото крило на „Хамас“ Салех ал Ароури заяви, че споразумението с партията на президента на Палестинската Автономия Махмуд Аббас „Фатах“ е сключена, за да могат палестинците да могат „да работят заедно срещу ционисткото образувание“, пише израелското издание Times of Israel.
В изказване, след подписването на споразумението, Ароури, който оглавяваше делегацията на „Хамас“ за преговорите, заяви, че палестинското единство е жизнено важно, „за да могат всички да работят заедно срещу ционисткото образувание, което иска да унищожи и потъпче правата на палестинския народ“.
„Ние, в „Хамас“, сме решителни, сериозни и честни този път и всеки път, когато слагаме край на разделението“, каза той. „Ние възприехме нова стратегия за правене на по една стъпка всеки път, за да осигурим успеха на примирението“.
Стоящият до него Азам ал Ахмад, ръководителят на делегацията на „Фатах“ за разговорите, каза, че е бил инструктиран от Махмуд Аббас да сложи край на разделението между враждуващите си фракции, за да може народът на Палестина да обедини силите си, „предвождан от „Фатах“ и „Хамас““.
Превод и редакция: Иван Христов