ИнституцииВИЖ ВСИЧКИ

Президентът Румен Радев: След като темата за борбата с корупцията е приоритет на нашето общество, трябва да бъде приоритет на нашите политици

12 октомври 2017 | 19:15

Снимка: Агенция "Фокус"

София. След като темата за борбата с корупцията е приоритет на нашето общество, трябва да бъде приоритет на нашите политици. Това каза президентът Румен Радев в предаването „Още от деня“ по БНТ във връзка с проваленото заради липса на кворум заседание на КСНС по темата за борба с корупцията. Държавният глава поясни, че самият факт, че политици са напуснали преждевременно участието си в заседание на форум, където трябва да участват по закон е показателно. „Абстрахирам се от мотивите. Те за мен не са важни, защото законът трябва да се спазва. Допълнително важността на темата, която е чувствителна за нашето общество, подсили подозренията за бойкот у много наблюдатели“, каза Радев. По думите му проблемът е дошъл от това, че няколко от участниците са обявили, че ще напуснат по време на самото заседание и са го направили преждевременно. „Силно се надявам, че в бъдеще такива случаи няма да има“, добави Радев.
Попитан дали трябва да се разсекретява стенограмата от КСНС, президентът посочи, че загубата на кворум не е резултат от дискусиите, а от това преждевременно напускане без предварително уведомяване. „Стенограмата няма нищо общо със загубата на този кворум“, каза още Радев.