Международни новиниВИЖ ВСИЧКИ

Reuters: Полицията във Флорида започна криминално разследване за смъртта на осем души в старчески дом, предизвикана от урагана „Ирма“

14 септември 2017 | 02:43

Снимка: АФП

Маями. Полицията в американския щат Флорида е започнала криминално разследване за изясняване на обстоятелствата около смъртта на осем възрастни пациенти, в сградата на задушлив старчески дом, който е бил отрязан от електрозахранващата мрежа, в резултат от силните ветрове на урагана „Ирма“, предаде Reuters.
Спирането на тока е имало трагични последствия за рехабилитационния център на Хълма Холивуд, старчески дом в Холивуд, щата Флорида, който се намира на север от Маями. Трима възрастни пациенти са намерени мъртви в задушливата сграда, останала без климатик, съобщиха от местните власти. Още пет пациента от старческия дом са починали по-късно, в местна болница, добавиха от органите на реда.
Полицията обяви, че е започнала разследване за възможна престъпна небрежност.
Общият брой на жертвите на бурята достигна до 81 души в сряда, като повече от половината фатални случаи са в няколко карибски острова, които пострадаха най-много от урагана.
Американските власти съобщиха, че „Ирма“ е убила 29 души във Флорида, а още седем са загинали в щатите Джорджия и Южна Каролина.
Превод и редакция: Иван Христов