ОбществоВИЖ ВСИЧКИ

Кметът на София Йорданка Фандъкова откри полицейска приемна на "Женския пазар" (ОБЗОР)

14 септември 2017 | 00:02

Снимка: Столична община

София. Столичният кмет Йорданка Фандъкова откри приемна и офис на 3-то Районно управление на СДВР на "Женския пазар". Това е 110-ата приемна на територията на всички райони на Столична община. "Тук и в подлеза на Централна гара специално настоях да има приемни, защото постоянното присъствие на полицаите е достатъчно респектиращо“, обясни Фандъкова. По време на откриването на офиса, стана ясно, че той ще работи от 08.30 до 17.30 часа, като при усложнена обстановка центърът ще работи и през съботните и неделни дни.
Столичният кмет коментира, че ситуацията в района на "Женския пазар" коренно се е променила след реконструкцията му. "Продължаваме да си сътрудничим с кмета на район "Възраждане", за да върнем на това място стария блясък“, посочи Фандъкова. Тя отбеляза, че това на практика е най-добре запазеният район на стара София, но в същото време сградите са в лошо. По думите на Фандъкова до този момент на територията на "Женския пазар" е изградена система за видеонаблюдение, която включва 61 камери. Столичният кмет допълни, че на територията на пазара има център за видеонаблюдение с 24-часово дежурство, а в района действа постоянен патрул на общинска полиция и такъв на СДВР. "От няколко години работим и променяме средата на едно от знаковите места на София, което се беше превърнало в символ на ужас за хората, които живееха и минаваха от тук. След като направихме цялостната реконструкция на "Женския пазар", започнахме да влагаме огромни усилия по отношение на сигурността и на чистотата. Директорът на "Женския пазар" има много важни задачи, които контролираме заедно със Столичния инспекторат", каза още Фандъкова.
Във връзка с видеонаблюдението в столицата, тя отбеляза, че към близо 2700-те общински камери на територията на Столична община, ще бъдат добавени още 244 по основни пътни трасета. "В момента тече подготовката за реализирането на проекта за разширение на системата за видеонаблюдение в София, заедно със свързаност на различните центрове за управление. Това е проектът, който беше финансиран от държавата по повод предстоящото председателство на Съвета на ЕС и домакинството на София", уточни столичният кмет. По думите ѝ след като бъде реализиран този проект, ще има единна система и взаимодействие, което ще подобри значително сигурността в града.