ОбществоВИЖ ВСИЧКИ

Предстоящи събития в страната за 14 септември (Агенция „Фокус“)

14 септември 2017 | 00:01

Снимка:

Сандански.
От 11.30 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов ще проверят напредъка при изграждането на 24-километровия участък от Кресна до Сандански от автомагистрала „Струма“.

***
София.
От 09.00 часа ще започне редовното пленарно заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.30 часа по повод Кръстоведен Негово Светейшество патриарх Неофит ще отслужи Негово в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски”. Веднага след края на Литургията, към 11 ч., ще бъде отслужен традиционният молебен за успешно начало на учебната година.

***
София.
От 09.30 часа ще започне заседанието на Пленума на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 09.30 часа в сградата на Втора английска гимназия „Томас Джеферсън” ще се проведе кръгла маса на тема как да намерим, обучим и задържим успешните учители, организирана от Фондация „Заедно в час”.

***
София.
От 09.30 часа от 17-и и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Александър В., Георги С. и др., на които са повдигнати обвинения за незаконно превеждане през граница.

***
София.
От 10.00 часа ще се проведе заседание на Столичния общински съвет.

***
София.
От 10.00 часа в двора на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ българските пожарникари ще отбележат професионалния си празник. На събитието ще присъства ръководствата на вътрешното министерство и на главната дирекция.

***
София.
От 10.00 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Ивайло В., Георги Б. и др., на които са повдигнати обвинение за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в зала 2 на хотел „Сентрал парк” ще се проведе пресконференция на тема „България: спад на фалитите с 1/3. А после?“.

***
София.
От 11.00 часа в заседателната зала на хотел „Радисън“ ще се проведе кръгла маса на тема „Борба с корупцията и справедливо правосъдие – пътят към успеха“, организирана от „Движение България на гражданите“.

***
София.
От 11.00 часа 7-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Цветелин Ц., Антон А. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на тема
„Клъстери и ОП „Иновации и конкурентоспоспобност” – Как подпомагаме развитието на клъстерите в България и защо всички развити клъстери отпаднаха на административна оценка? (Отзвук след първите официално обявени резултати по програмата за развитие на клъстерите в България)”. Събитието е организирано от Асоциацията на бизнес клъстерите.

***
София.
От 11.30 часа 18-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Васил Д., Паскалис Д. и Юксел Х., на които са повдигнати обвинение за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб БТА ще се проведе пресконференция на проф. Веселин Нонински – физикохимик, бивш преподавател в университети в Масачузетс и Ню Йорк, и Джудит Марино на тема „Парите на европейските данъкоплатци и финансирането на абсурдите в европейската наука“.

***
София.
От 13.00 часа в Гранитна зала на Министерския съвет вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, министърът на здравеопазването проф. д-р Николай Петров и кметът на София Йорданка Фандъкова ще представят кандидатурата на София за преместването на Европейската агенция по лекарствата пред посланиците от Европейския съюз, акредитирани у нас, и представителството на Европейската комисия в България.

***
София.
От 13.00 часа в Интер Експо Център министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще открие 25-тото международно изложение „Наслука – лов, риболов, спорт“.

***
София.
От 14.00 часа в Големия салон на БАН ще бъде представена първата специализирана двуезична енциклопедия, посветена на град София. Енциклопедия „София“ е подготвена от авторски колектив на Научноинформационен център „Българска енциклопедия” – БАН.

***
София.
От 14.30 часа 16-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Алмохаммад А., Ал Абдалах Ф. и Ал Фанди Я., на които са повдигнати обвинение за тероризъм.

***
София.
От 12.30 часа на пл. „Народно събрание” представители на Синдикалната федерация на служителите на МВР ще даде брифинг на тема „ПБЗН: ефективна ли е за гражданите?”, след което ще се проведе протест на пожарникари и полицаи заради липсата на социален диалог в МВР.

***
София.
От 18.00 часа Галерия Арте ще представи най-новата колекция картини на русенската художничка Василка Монева.

***
София.
От 18.00 часа в Национална галерия - Двореца ще бъде открита изложбата „Aнтони Пиотровски и Тадеуш Айдукевич в колекцията на Националната галерия”.

***
София.
От 18.00 часа в зала „София III“ на хотел „Маринела“ ще се състои pресконференция за новата книга на Миглена Ангелова „Искрено и лично за Големия VIP Брат”.

***
София.
От 18.30 часа в Дома на киното експертът от Международната дирекция на Червения кръст Петър Йовков ще представи проекта RЕcheck, след което зрителите ще имат възможност да зададат своите въпроси, свързани с темата – „Готови ли сме в ситуация на бедствие?“.

***
София.
От 18.30 часа галерия Credo Bonum ще представи изложбата „Ваканции” на Даниела Олег Ляхова (1967 – 2014).

***
Благоевград./ с. Дамяница.
От 10.00 часа ще бъде официалното откриване на обновената Детска градина „Зорница“ в село Дамяница.

***
Бургас.
От 10.30 часа на пл. „Тройката“ ще се проведе общинска анти СПИН кампания.

***
Бургас.
От 18.00 часа в зала „Петя Дубарова“ в Културен център „Морско казино“ ще бъде представена документалната хроника „Първостроителите на Бургаската опера“ на проф. Сребра Михалева.

***
Бургас.
От 19.00 часа в Експо център Флора ще бъдат закрити Музикално поетични-вечери „Памет за Емил Чакъров“ с „Майсторски клас Минчо Минчев“.

***
Варна.
От 09.00 часа в парк хотел „Персей“ ще започне вторият ден на ХІІ Международна конференция „Производството на органични храни и био продукти – ключов фактор за развитието на селските райони в Централна и Югоизточна Европа“, организирана от Регионален Клъстър „Североизток“, съвместно с Варненска Търговско-Индустриална Камара.

***
Варна.
От 10.00 часа в пресцентъра на УМБАЛ „Св. Марина“ ще се проведе пресконференция по повод старта на обучението на лекари от болници в Североизточна България по програма на Министерство на здравеопазването за ендуваскуларно лечение на исхемичен инсулт.

***
Варна.
От 11.00 часа в големия Арт салон в сградата на Радио „Варна“ ще се проведе пресконференция по повод 17-то издание на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми.

***
Варна.
От 14.00 часа на входа на Морската градина ще бъде открита изложба на студентски проекти, изготвени в рамките на Студентската лаборатория „Варна – град за хората“.

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа общинският съветник от ПП ГЕРБ Борислав Нанков ще има приемна за граждани в офиса на партията на ул. „Георги Бенковски” №1.

***
Варна.
От 18.30 часа пред филиала на театър „Стоян Бъчваров” полицаи и пожарникари ще излязат на протест заради липсата на социален диалог в МВР.

***
Велико Търново.
В 09.45 часа в сградата на община Велико Търново зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова заедно с кмета на общината и председател на Националното сдружение на общините в Република България инж. Даниел Панов ще дадат пресконференция, на която ще обявят постигнатите резултати по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. за община Велико Търново и реализацията на проектите в образователната инфраструктура, финансирани по европейската програма.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в заседателната зала на ОДМВР - Велико Търново ще се проведе брифинг, по повод подготовката на ОДМВР - Велико Търново за новата учебна година.

***
Велико Търново./с. Вонеща вода.
От 11.00 до 12.00 часа пред Автогарата в с. Вонеща вода, непосредствено до път II-55 /път I-5/, работниците и служителите на „ЕМКО“ ООД ще протестират.

***
Велико Търново.
От 12.00 часа, в новата конферентна зала на стадион „Ивайло“, ще се състои пресконференция преди интригуващия мач „Етър“ – „Берое, който е в петък от 17.15 часа.

***
Велико Търново.
От 15.00 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ ще се проведе среща-дискусия на тема „Европейски пари за преработвателите по ПРСР” (мярка 4.2).

***
Видин.
От 10.00 часа Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Видин ще проведе учебна евакуация на служителите в административната сграда на Община Видин.

***
Враца.
От 18.30 часа на сцената пред пред Спортен комплекс „Христо Ботев“ с концерт на Илия Луков и ПТС „Хемус“ ще бъде открит 129-и Врачански есенен панаир.

***
Горна Оряховица.
От 11.00 часа зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова ще присъства на официалното откриване на обновената сграда на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. Училището се реконструира по проект „Подобряване на образователната среда в гр. Горна Оряховица”, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

***
Карлово.
От 11.00 часа в заседателната зала на община Карлово (3-ти етаж) ще се проведе пресконференция на тема: „Първият учебен ден“.

***
Кюстендил.
От 10.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА, Сдружение „ЛАРГО“ ще представи
резултатите от проекта си „Храбрия шивач”.

***
Пазарджик.
От 09.00 часа Константийският епископ Яков ще оглави архиерейска света Литургия в катедрален храм "Успение на Пресвета Богородица" по случай Кръстовден.

***
Плевен.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция, по време на която ще бъде обявена програмата и участниците на поредното издание на авиофестивала на малката и спортна авиация "Криле за всички", който ще се състои на 16 и 17 септември на летище "Бохот" край Плевен.

***
Плевен.
От 12.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на Професионална гимназия по механоелектротехника – Плевен на тема „Стратегическа визия за модернизирането на Професионалната гимназия по механоелектротехника /ПГМЕТ/ - Плевен“.

***
Плевен.
От 13.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция, по време на която ще бъде представена организацията на Нощта на учените 2017 с домакин Медицински университет - Плевен под мотото „Спортът – най-доброто срещу ежедневието на стреса“.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в Общински съвет Пловдив започва редовно първо заседание на общинските съветници в града.

***
Пловдив.
От 14.30 часа в Математическата гимназия „Акад. Кирил Попов" – Пловдив, отборите на българското виртуално училище Daskal.eu и на Математическата ще се срещнат в първия по рода си интелектуален сблъсък, посветен на иновациите, математиката и иновативните образователни технологии.

***
Пловдив.
От 16.00 часа общинският съветник от ГЕРБ Веселин Маневски ще се срещне с граждани в офиса на партията в район „Южен” на ул. ”Академик Петър Динеков” № 1А. От 17.00 часа общинският съветник Пенчо Малинов организира приемна за граждани в офиса на партията в район „Източен” на ул.”Коста Паница” №5.
От 17.30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Западен” на ул. ”Царевец” № 9 срещи ще проведат общинските съветници Петър Попов и Ясен Михайлов. По същото време в офиса на ГЕРБ в район „Северен” на бул.”Марица” №91 приемна ще има общинският съветник Гошо Къчков.

***
Пловдив.
От 18.00 часа в студио №1 на Радио „Пловдив“ председателят на общински съвет Пловдив Савина Петкова ще връчи на отличието „Почетен гражданин на град Пловдив“, с което е удостоен Тома Спространов .

***
Пловдив.
От 19.30 часа на Античния театър в Пловдив с оперния гала спектакъл „Най-доброто от Верди” ще бъде отбелязан 85-годишният юбилей на маестро Борислав Иванов, основоположник на Вердиевия фестивал на Античния театър в Пловдив и дългогодишен директор на Опера Пловдив.

***
Разград.
От 10.30 часа в зала 712 на Областна администрация ще се проведе заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата.

***
Силистра.
От 08.00 часа в катедралния храм „Св. първовърховни апостоли Петър и Павел“ ще бъде отслужена Божествена света литургия от Доростолския митрополит Авмросий по повод Кръстовден – Празник на Силистра.

***
Силистра.
От 10.30 часа в Дунавския парк ще се проведат празнични работилнички за децата на Силистра.

***
Силистра.
От 10.30 часа в зала „Версай“ ще се състои тържествена сесия на Общинския съвет по повод Празника на Силистра- 14 септември.

***
Силистра.
От 17.00 часа в Художествената галерия ще бъде представено най- новото справочно издание „Енциклопедия на област Силистра“.

***
Сливен.
От 12.00 часа, в зала 105 на Общината кметът на Сливен Стефан Радев ще посрещне дипломатически представители на Република Судан и Катар.

***
Смолян.
От 11.00 часа пред магазин „Мания“ розовият кемпер на „Една от 8“ ще пристигне, за да подкрепи жените с рак на гърдата и да им помогне по-леко да преминат през диагнозата.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в зала 2 на Община Стара Загора ще се състои пресконференция, по време на която Община Стара Загора, "ТЕЦ Марица изток 2" ЕАД, ТЕЦ Контур Глобал Марица Изток 3 и ТЕЦ “ЕЙ И ЕС Гълъбово” ще представят информация по проект за изравнително обучение и прием в магистърска програма "Топлоенергетика" на Техническия университет - София.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в зала „Байер“ ще бъде представена юбилейна изложба на доц. Злати Златев.

***
Шумен.
От 14.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на ръководителя на шуменската школа по информатика „А и Б“ Бисерка Йовчева.

***
Ямбол.
От 18.30 часа галерия „Стойчев“ ще представи изложбата „Магията на акварела“ - акварелната живопис като изключителна феерия от нежни цветове и мечтателни форми.