ИнституцииВИЖ ВСИЧКИ

Ловеч: Председателят на Народното събрание Димитър Главчев връчи награди на победителите в юбилейното колоездачно състезание за Купа "Васил Левски"

17 юли 2017 | 21:54

Снимка: Народно събрание

Ловеч. Председателят на Народното събрание Димитър Главчев връчи награди на победителите в юбилейното колоездачно състезание за Купа "Васил Левски" пред паметника на Апостола в Ловеч, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание. Обиколката бе посветена на 180-годишнината от рождението на Васил Левски и се проведе под почетния патронаж на председателя на парламента.
Заедно с вас днес поставяме началото на една прекрасна инициатива, с която отбелязваме 180-ата годишнина от рождението на Апостола, обърна се той към състезателите и присъстващите. Сигурен съм, че целите, които сте си поставили – да бъдат популяризирани идеите и дейността на Васил Левски и неговия принос за свободата и независимостта на България, ще бъдат постигнати, добави той.
Председателят на Народното събрание заяви, че няма друга историческа фигура, която националната ни памет вече 180 години пази толкова чиста и свята. Безсмъртното дело на Левски е българският порив към свобода, демокрация и справедливост, подчерта Димитър Главчев. Само от него можем да почерпим сили и енергия, за да се справим със съвременните предизвикателства, добави той.
Димитър Главчев поздрави всички участници, които се включиха в съревнованието и най-вече победителите в надпреварата. Всички вие показахте силен спортен дух и воля за победа, добави той.
По-рано той се включи в надпреварата между любителите-колоездачи от село Къкрина до Ловеч. Колоездачното състезание за Купа "Васил Левски" бе организирано от областния управител на Ловеч в партньорство с Колоездачен клуб „Хемус 1896” - Троян, Български колоездачен съюз, Общините Карлово, Троян и Ловеч.