ОбществоВИЖ ВСИЧКИ

Главният секретар разпореди денонощни дежурства в районните управления на малките населени места, заради убития младеж в Бяла (ОБЗОР)

17 юли 2017 | 20:50

Снимка: Агенция "Фокус"

Бяла. Заради случая в град Бяла, при който 18 годишен младеж почина след като бе пребит пред дискотека, главният секретар на МВР Младен Маринов направи преглед на всички районни управления в малки населени места. Той разпореди всички дежурни части да организират дейността си така, че през цялото денонощие да посрещат гражданите лично, независимо от часа. Разпореждането засяга основно районните управления, в които към момента достъпът до дежурния служител през нощта е затруднен.
Междувременно в Бяла бе вторият ден на траур, след смъртта на 18-годишния Алекс. Той почина в болницата в събота през нощта, 8 дни след като бе приет с тежка черепно-мозъчна травма. Очаква се прокуратурата да промени обвинението срещу 32-годишния му нападател в непредумишлено убийство.
Вицепремиерът Валери Симеонов коментира случая в официалния си профил във „Фейсбук“, като подчерта, че за него това не е улична свада с два шамара, а убийство. "Апелирам да се приложи цялата строгост на закона. Апелирам и прокуратурата да преквалификацира обвинението от битова престъпност към състав, който е адекватен на случилото се ", пише Симеонов. За наказание според цялата строгост на закона призова и евродепутатът Ангел Джамбазки. За „Фокус“ той заяви, че в обществото съществува неуважение към човешкия живот и в частност правовия ред, както и, че служителите на МВР са силно демотивирани в резултат на отношението към тях и заплатите, които получават.
„Фокус“ припомня: На 8 юли в 6.30 часа сутринта е подаден сигнал за спречкване пред заведение в Бяла, в което са участвали група роми. В конфликта е пострадал 18-годишен младеж. Той бе откаран в Университетската болница в Русе в кома и с опасност за живота. По случая бе задържан 32-годишен мъж, заподозрян за нападението. Ден след спречкването около 300 граждани призоваха за спиране на агресията на мирен протест в Бяла. Те изразиха своята съпричастност към пострадалия младеж. Образувано е досъдебно производство, работата по което продължава под наблюдението на прокуратурата. На 16 юли 18 годишният младеж почива в болницата.

Свързани новини