ОбществоВИЖ ВСИЧКИ

Димитър Николов, кмет на Бургас: Добрата локация, пристанището и подкрепата на Общината привличат инвеститорите в Индустриалния и логистичен парк

06 юли 2017 | 19:18

Снимка: Община Бургас

София. Добрата локация, пристанището и пътната връзка с Бургас и с АМ „Тракия“, в симбиоза с подкрепата на Община Бургас, привличат инвеститорите в Индустриален и логистичен парк – Бургас. Това каза в предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ кметът на Бургас Димитър Николов, коментирайки откриването на нова база на световен автомобилен концерн. По думите му добрата комуникация с останалите държавни служби също е фактор, който привлича интереса на инвеститорите.
„Община Бургас е активна, но най-вече е необходим ресурс от "Национална компания индустриални зони", защото с потенциалните срещи и контакти, които има тя, както и с възможността да използваме този ресурс за изграждане на инфраструктурните комуникации, сме по-конкурентни, по-гъвкави за пред инвеститорите и имаме по-голяма сигурност."
И отдолу да допълним сервизно инфо: Индустриален и логистичен парк - Бургас се управлява от съвместно дружество между "Национална компания индустриални зони" ЕАД (НКИЗ), притежаваща 51% и Община Бургас с дял от 49%. Паркът в Бургас, заедно с Икономическа зона София - Божурище са най-динамично развиващите се проекти на НКИЗ.