ПолитикаВИЖ ВСИЧКИ

Избори 2017: Кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ Ивайло Константинов проведе среща-дискусия на тема „Младите - гласът и духът на Дупница”

20 март 2017 | 22:01

Снимка: Агенция "Фокус"

Дупница. Кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ Ивайло Константинов проведе среща-дискусия на тема „Младите - гласът и духът на Дупница”, предаде репортер на Радио „Фокус” - Пирин. В началото на срещата той върна присъстващите през 1998 година, като разказа накратко как са живеели българите тогава. „Тогава е стартирал Преходът, който в устата на един политик означава ходене по неволите”, каза Констатнов. По думите му именно тогава ръководителите на страната са обрали всичко. Той подчерта, че тези хора не са днес тук, а в чужбина и днес с милиардите си дирижират това, което се случва сега в България. „Тези хора продуцират партии, а тези партии се наричат десни и на всички тях врагът е ПП ГЕРБ. Пет пъти управляват от БСП и пет пъти държавата е на нула. Това, което е направила ПП ГЕРБ, всички го виждат и всички се ползват от него”, каза Константинов. Той подчерта, че за партията е от изключително голямо значение как могат да се реализират младите хора в България. „Капиталът на една нация са хората. Както са капитал полезните изкопаеми и златото, така и хората”, каза Константинов.
Той посочи още, че в Дупница има ресурс, който не се използва, а градът се намира в най-красивата част на Рила. "Всички знаете, че на територията на Дупница не са правени абсолютно никакви сондажи за минерална вода, а ако са правени, това е било преди 40 години. Това е едно предимство, което може да доведе още туристи”, каза Константинов. Той коментира, че туристите, които посещават Сапарева баня заради минералната вода, идват и прекарват около ден или два, тъй като няма какво друго да правят. „А ние имаме десетки забележителности, които не са разработени - античен град в с. Червен брег, неконсервиран античен град в Сапарева баня. Имаме „бели път”, по който са пренесени мощите на Иван Рилски. Споменавайки ги тези неща си наредихме една почивка за около една седмица”, каза Константинов. По думите му обаче за да се реализират всички тези идеи, трябва да има обучени кадри. „Трябва да възстановим професионалното образование. Никой инвеститор няма да дойде в Дупница, ако трябва да си кара работниците от София. Туризмът е първото, което ще създаде първоначалната заетост, за да се обърне процесът на изтичане на кадри в чужбина. Големите проекти ще се случат паралелно, когато инвеститорите видят, че в нашите училища се обучават кадри за тях”, каза Константинов. Той подчерта, че трябва да се осигурят условия за повишаване на производителността. „Не да бъдат високо мащабни, а високо производителни”, каза Константинов.
На срещата присъства и кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев, който подчерта пред младите хора, че наближава една от най-важните дати в техния съзнателен живото. „Това са избори, от които зависи много. Голяма част от вас са тук, защото се надяват, че това, което се случва благодарение на ПП ГЕРБ, ще продължи да се случва”, каза Чимев.
Лора КАЛЧЕВА