Гореща темаВИЖ ВСИЧКИ

Пътнически самолет се разби в Непал

12 март 2018 | 18:55

Бангладешки пътнически самолет, превозващ 67 пътници и четирима души екипаж е катастрофирал при кацане на летището на столицата на Непал Катманду. Най-малко 49 души са загинали, а 22 са ранени след инцидента, който е най-лошият подобен в страната в последните почти три десетилетия. Причината за инцидента все още не е известна, но бе съобщено, че при опита да кацне, машината "е била извън контрол". От компанията превозващ от своя страна обвиниха въздушния контрол в Катамдну, от където, според директора на компанията, са повлияли роля, която е допринесла за катастрофата.

Интерфакс: Близо 50 души са загинали при самолетната катастрофа в Катманду
Най-малко 49 души са загинали, а 22 са ранени при катастрофата на пътническия самолет, изпълняващ полет между столиците на Бангладеш и Непал Дака и Катманду, предава Интерфакс. По-рано се съобщаваше за 40 загинали.
Съгласно данните на представител на компанията, на която принадлежи самолетът, Камрула Ислам 40 от пътниците са граждани на Бангладеш, 25 на Непал, един на Китай и един на Малдивите.
Самолетът по-рано катастрофира при кацане на непалското международно летище „Трибхуван“ в Катманду, а след това се запалва. Представителите на летището смятат, че причина за катастрофата са технически неизправности на самолета.
Всички полети са отменени, след като летището преустановява дейност.

AFP: Най-малко 40 души са загинали, а 23 са ранени при самолетната катастрофа в Катманду
Най-малко 40 души са загинали, а 23 са ранени при катастрофата на бангладешкия пътнически самолет на летището в Катманду, предава AFP.
„31 души са загинали на място, а девет умират в болницата в Катманду“, съобщава полицейският говорител Манодж Неупан. Той допълни, че ранените са 23.
На борда на самолета на „Американско-бангладешките авиолинии“, изпълняващ полет от Дака до столицата на Непал, е имало 67 пътници и четирима души екипаж.

AFP: Най-малко 27 души са загинали при самолетната катастрофа в Непал
Най-малко 27 души са загинали, след като бангладешки пътнически самолет катастрофира в непалската столица Катманду, предава AFP.
„Шансовете за спасяването на други живи са малки, защото самолетът е зле изгорен“, заяви военният говорител Гокул Бхандари, който потвърди броя на загиналите. По-рано представители на здравните власти на Непал заяви, че около 20 души са закарани в болница с изгаряния.
В самолета е имало 67 пътници и четирима души екипаж.

Reuters: Пътнически самолет с 71 души на борда се е разбил в Непал
Бангладешки пътнически самолет, превозващ 67 пътници и четирима души екипаж е катастрофирал при кацане на летището на столицата на Непал Катманду. 17 души са спасени, предава Reuters.
„Състоянието на останалите хора на полета от столицата на Бангладеш – Дака, собственост на „Американско-бангладешки авиолинии“ не е ясна“, съобщи прессекретарят на летището Биренда Прасад Шреща. „Опитваме се да потушим пожара. Чакаме детайли“, допълни той.
Полетите на летището са отклонени, а обектът затворен.