Гореща темаВИЖ ВСИЧКИ

Пътнически самолет със 71 души на борда се разби в Подмосковието

11 февруари 2018 | 15:38

Пътнически самолет със 65 пътници и шест души екипаж на борда се разби в Подмосковието. Машината изчезнала от радарите малко след излитането си по маршрут от Москва за град Орск. По-късно бе съобщено, че останките на самолета са намерени в Раменския район в Московска област. Според предварителни данни няма оцелели след катастрофата. Следственият комитет на Русия е започнал разследване във връзка с инцидента, най-вероятната причина за който е неспазване на изискванията за безопасност.

ТАСС: Намерена е черната кутия на разбилия се руски самолет
Открита е черната кутия на разбилия се руски самолет Ан-148, предава ТАСС, като се позовава на официално съобщение от Министерството на извънредните ситуации.
Междувременно районът около мястото, където летящия от Москва за Орск самолет се е разбил е отцепено, като властите потвърдиха, че всички намиращи се на борда 71 души са загинали.

Президентът Румен Радев изрази съболезнованията си след трагичния инцидент с пътнически самолет в Русия
Президентът Румен Радев изпрати съболезнователен адрес до държавния глава на Руската федерация Владимир Путин, след като авиокатастрофа отне живота на десетки в Подмосковието. Това съобщиха от прессекретатиата на държавния глава.
„С огромно съжаление научавам новината за тежката катастрофа на руския пътнически самолет край град Москва, в резултат на която са загинали пътниците и екипажът му“, пише президентът Радев в своя адрес.
Румен Радев изрази най-дълбоки съболезнования на близките и семействата на загиналите в трагичния инцидент.

Руски самолет с 71 души на борда се разби в Подмосковието, не се съобщава за оцелели (ОБЗОР)
В неделя пътнически самолет с 65 пътници и шест души екипаж на борда изчезна от радарите малко след излитането си по маршрут от Москва за град Орск. Останките от машината бяха открити в Раменския район в Московска област, като към мястото веднага бяха изпратени медицински и екипи на полицията. На мястото, където е паднал самолетът на „Саратовски авиолиний“, по-късно пристигна и руският министър на транспорта Максим Соколов. Следственият комитет на Русия е започнал разследване във връзка с катастрофата на руския самолет Ан-148, като властите предполагат, че причината за падането му е неспазване на изискванията на безопасност за въздушния транспорт. Официалният представител на следствените власти Светлана Патренко е заявила, че службите са сигурност са „започнали криминално разследване за катастрофата на пътническия самолет Ан-148 в московска област“ по алинея 3 на член 263 от Наказателния кодекс – „нарушение на правата на безопасност на летене и експлоатация на въздушния транспорт, довело до смъртта на двама или повече души“.
„Метеорологичните условия не биха могли да станат причина за конкретната катастрофа. Стойностите на температурата на въздуха и неговата влажност, както и атмосферните показатели по време на излитането на самолета са били нормално“, заявиха от метеорологичния център „Фобос“.
Всички намиращи се на борда хора са определени като загинали. Руският президент Владимир Путин и други висши официални лица в Русия изразиха своите съболезнования за близките и роднините на пътниците и екипажа.
Няма данни за пострадали българи.

ТАСС: Владимир Путин изказа съболезнования за близките и семействата на загиналите при самолетната катастрофа в Подмосковието
Руският президент Владимир Путин е изказал съболезнования за близките и семействата на загиналите в самолетната катастрофа в Подмосковието, предава ТАСС. Това е заявил говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.
„Президентът изрази дълбоки съболезнования на всички, изгубили свои роднини и приятели в тази катастрофа“, заяви Песков, който разкри също така, че държавният глава е разпоредил създаването на специална комисия, която да разследва инцидента.

РИА Новости: Метеорологичните условия не биха могли да са причина за падането на разбилия се самолет в Русия, смятат метеоролози
Метеорологичните условия не биха могли да са причина за падането на разбилия се самолет в Московска област, това са заявили от метеорологичния център „Фобос“, предава РИА Новости.
„Метеорологичните условия не биха могли да станат причина за конкретната катастрофа. Стойностите на температурата на въздуха и неговата влажност, както и атмосферните показатели по време на излитането на самолета са били нормално“, заявиха от центъра
Самолетът излетя от летище Домодедово в Москва в посока град Орск по-рано в неделя, като малко след това бе съобщено, че машината е изчезнала от радарите. На борда ѝ са се намирали 65 пътници и шест души екипаж, като според правителствени източници, „няма шанс“ някой от тях да е оцелял.

МВнР: До момента няма постъпила информация за пострадали български граждани при инцидента с разбил се пътнически самолет в Подмосковиетo
До момента няма постъпила информация за пострадали български граждани при инцидент с разбил се пътнически самолет в Подмосковието, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи. По-рано днес пътнически самолет на Саратовските авиолинии се разби в Подмосковието със 71 души на борда - 65 пътници и 6 души екипаж. Самолетът Ан-148, изпълняващ полет от летище Домодедово (Москва) за град Орск, след излитане е изчезнал от радарите. Към този момент няма български граждани, които да са търсили съдействие от българските дипломатически мисии. Посолството в Москва следи развитието на ситуацията и е поискало информация за пътниците на борда.
Български граждани, които желаят да получат актуална информация за обстановката или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на дежурния телефон на посолството на Република България в Москва +7 495 234 0226, както и на денонощния телефон за съдействие на български граждани в чужбина на дирекция „Ситуационен центъ‪р” ‬+359-2-948-2404; +359-2-971-3856‬.

ТАСС: Във връзка с катастрофата на руския самолет Ан-148 е започнато разследване за неспазване на изискванията на безопасност при летене
Следственият комитет на Русия е започнал разследване във връзка с катастрофата на руския самолет Ан-148, като властите предполагат, че причината за падането му е неспазване на изискванията на безопасност за въздушния транспорт, предава ТАСС.
Официалният представител на следствените власти Светлана Патренко е заявила, че службите са сигурност са „започнали криминално разследване за катастрофата на пътническия самолет Ан-148 в московска област“ по алинея 3 на член 263 от Наказателния кодекс – „нарушение на правата на безопасност на летене и експлоатация на въздушния транспорт, довело до смъртта на двама или повече души“.
Открити са отломките на превозното средство, министърът на транспорта на Русия Максим Соколов е пристигнал на местопроизшествието. Според първоначална информация няма оцелели от намиращите се на борда общо 71 души. Самолетът е летял от столичното летище Домодедово към град Орск.

ТАСС: Руският министър на транспорта пътува към мястото край Москва, където издирват падналия пътнически самолет
Руският министър на транспорта Максим Соколов е тръгнал към мястото на предполагаемото падане на самолета Ан-148 на „Саратовските авиолинии“, предава ТАСС.
По-рано бе съобщено, че загубилият се от радарите две минути след излитането си от летище „Домодедово“ , е открит паднал в Подмосковието. На борда има 65 пътници и шестима души екипаж.

РИА Новости: Падналият край Москва самолет е открит
Източник от извънредните служби в Подмосковието съобщи пред РИА Новости, че изчезналият от радарите пътнически самолет Ан-148 е открит в поле в Раменски район край руската столица.
„Лежи в поле в района на град Раменско. Спасителните екипи още не са достигнали до него“, заяви източникът. Той уточни, че самолетът е открит от въздуха.
Изчезналият от радарите самолет на „Саратовски авиолинии“ е превозвал 65 пътници и 6 души екипаж.

ТАСС: 65 души пътуват в изчезналия от радарите руски самолет
Пътническият самолет Ан-148, изчезнал от радарите след излитането си от московското летище „Домодедово“ е имал 65 души на борда си, предава ТАСС.
„Самолетът Ан-148, летящ към Орск, е изчезнал над Раменския район на Подмосковието“, съобщи източник от извънредните служби. На борда се намират 65 пътници, както и още няколко души екипаж.
На предполагаемото мястото на падането на самолета са се запътили спасителни екипи.

РИА Новости: Руските власти проверяват информацията за падането на пътнически самолет край Москва
Спасителни екипи проверяват информацията за паднал пътнически самолет в района на град Раменско в Подмосковието, предава РИА Новости.
„Проверява се информация, постъпила от очевидци за падането на самолет в Раменски района на Подмосковието“, заяви пред РИА Новости представител на регионалното управление на Министерството на извънредните ситуации.

Интерфакс: Пътнически самолет е изчезнал от радарите след излитане от московското летище „Домодедово“
Пътнически самолет Ан-148 е изчезнал от екраните на радарите след излитането кси от Москва към Орск, предава Интерфакс.
„Самолетът Ан-148 на „Саратовски авиолинии“, след като излетя от летище „Домодедово“ изчезна от екраните на радарите. Няма връзка с екипажа“, съобщи източник от извънредните служби.