Анализ на деняВИЖ ВСИЧКИ

Европейската престъпност става все по-жестока - Нападенията с нож и киселина и изнасилванията вече са на нивата на страните от "третия свят"

03 юли 2018 | 05:12

Лондон/Берлин/Брюксел. Престъпността в Западна Европа постепенно променя своето лице, привички и традиции. Престъпленията стават все по-жестоки, а в редица случаи – откровено екзотични и характерни по-скоро за страни от „третия свят“. Вече е невъзможно тези тенденции да бъдат скрит – те стремително и радикално променят целият цивилизационен облик на Европейския съюз, пише електронното издание на авторитетния руски вестник „Взгляд“ в материал, представен без редакторска намеса.

След няколко години упорито мълчание, германските власти все пак признаха, че нашествието на мигрантите доведе до взривно нарастване на насилието. Ежегодно броят на престъпленията, извършвани от вчерашни бежанци на територията на ФРГ, нараства с по повече от 50%. Ръководителят на криминалната полиция в Бавария даже призна пред журналистите, че мигрантите са отговорни за една десета от всички престъпления в страната, независимо, че техният дял от населението не е по-голям от 2%.

Малко преди това и властите във Великобритания публикуваха печална статистика, според която броят на убийствата нараства вече няколко години подред. През първото тримесечие на тази година Лондон даже задмина Ню Йорк по този показател, което не се е случвало след Втората световна война. Това е най-многонационалният град в страната и ръстът на насилствените престъпления в него също има явен етнически характер.

Но нещата не опират само до числата. Етническите малцинства, които постепенно окупират Европа, донесоха със себе си специфични и пределно жестоки методи на разправа. Малко по малко те станаха неразделна част от местните престъпни групировки. Мултикултурализъм в действие – мигрантите научиха местните бандити как да душегубстват правилно.

Най-новата мода в европейската престъпност станаха нападенията с ножове и киселина. Те започнаха да се разпространяват в континента първоначално от Англия, която авторите на сериала „Шерлок“ самокритично назоваха „ястието на Петри в съвременния свят“.

Атаките с нож бяха въведени в модата от африканските банди, контролиращи контрабандата на кокаин. Първо, те решаваха по този начин териториалните и имуществените си спорове, но с течение на времето тази тактика бе възприета от грабителите и наркоманите, опитващите се да си осигурят пари за следващата доза. Особено популярни разправите с нож станаха сред чернокожите младежи. Само за първите четири месеца през тази година в Лондон се случиха 1296 нападения с нож, в резултат от които загинаха минимум 46 души. Това е с 50% повече от миналата година. Огромното мнозинство от жертвите и убийците са чернокожи, като правило, по-млади от 20 години.

Изключително лесно е да се купи нож, както и да се оправдае присъствието му във вещите при обиск. Затова вълната от нападения с ножове премина по цяла Европа. Но, колкото и да е странно, подобни нападения не влошаваха националната статистика: там, където наръгванията се случваха с очевиден мотив от омраза към местните жители, властите вписваха престъпника като психически болен, а за квалификацията на тези престъпления като терористичен акт дори не ставаше дума. При това общественото недоволство се гасеше още в зародиш.

Например, през 2015 година в Швеция мигрант от Еритрея посред бял ден закла местна жителка и нейния син в магазин IKEA. Убиецът взе ножа директно от щандовете в магазина. В съда защитата обясни неговите действия с разочарованието от това, че му е било отказано убежище в Швеция.

През 2016 година в Германия се случи цяла серия от нападения с нож. През март т.г. сирийски младежи нападнаха жена в градчето Бургведел в Долна Саксония. В същия ден 16-годишно момче от Сирия намушка свой връстник в Бохум. Един ден преди това афганец рани с нож трима души във Висбаден. Началото на май човек, крещейки нещо на арабски, уби един и рани трима души на гара Графинг, в близост до Мюнхен. В края на май бежанец от Еритрея устрои аналогична акция на станцията в град Фленсбург – един труп и трима ранени. Повечето от нападателите бяха признати за психически неуравновесени.

„Ножовете са все по-дълги, а нападателите все по-млади“, констатира във „Фейсбук“ Алис Вайдел, един от лидерите на „Алтернатива за Германия“. „Броят на нападенията от страна на бежанци постоянно расте. Призовавам вътрешния министър Хорст Зеехофер да задържи и депортира от страната всички заподозрени“.

Но Зеехофер трудно ще изпълни молбата й. След като той въстана открито против мигрантската политика на Меркел, възкликвайки „Повече не мога да работя с тази жена!“ – немските медии му устроиха обструкция. Не е изключено скоро той да бъде принуден да си тръгне „по собствено желание“, вярно, в крайна сметка това може да струва поста на самата Меркел.

Още една страшна „мода“ са нападенията с киселина. Тя пристигна в Англия от Южна Азия. В Индия, Бангладеш и Пакистан е прието така да се наказват жените, чието поведение се смята от мъжете им или техните семейства за твърде лекомислено. Често нападат по този начин и хубави момичета – за да ги обезобразят за цял живот.

По-рано пакистанските банди във Великобритания се разправяха така с дилърите на дрога и скрилите поръчка проститутки. Но през последните години нападенията с киселина се превърнаха в масово явление и надминаха всички рекорди по популярност в Лондон. По този начин мъстят за измяна, за невърнати дългове, за ПТП или просто изразяват своето раздразнение.

Преди година, точно на Великден, Артър Колинс заля с киселина повече от 20 души в лондонската дискотека Mangle. Жертвите му бяха основно млади и красиви момичета, някои от които ослепяха с едното око, а други бяха обезобразени за цял живот.

Колинс е нормално бяло момче. Заработвал с продажбата на дрога. Съжителствал с актриса, снимала се в популярен телевизионен сериал. В клуба те са празнували това, че тя е забременяла от него. В съда Колинс е казал, че е залял хората с киселина по погрешка, но следователите успяват да докажат, че той я е купил по-рано и я е криел в своя автомобил.

Да се купи подобно почистващо средство всъщност е възможно във всеки магазин за битови стоки за една лира и то не се отнася към оръжията. Затова и киселината се ползва с такава популярност сред лондонските престъпници и хората с психически отклонения.

Ако през 2012 година в Лондон са извършени 228 нападения с киселина , то през 2017 година те вече са от порядъка на 800. Чудовищните белези и обгаряния, оставащи за цял живот, са следи от мъст или ревност. Но още по-плашещи изглеждат немотивираните атаки с киселина срещу невинни минувачи.

Разследването на тези случаи на практика е невъзможно. Пострадалите се гърчат от болка, губят зрение и не могат да опишат нападателя. Те не знаят и причините за атаките, но в редица случаи това навярно е расова ненавист. Една седмица преди престъплението в Mangle, някой нападна с киселина двойа китайци, излезли да се разходят в центъра на Лондон със своето двегодишно дете в количка. Пострадалите така и не разбират защо се е случило това. Жената и детето са излекувани, но бащата остава обезобразен за цял живот.

Днес Лондон е сред градовете световни лидери по брой нападения с киселина. Но, както и в случая с нападенията с нож, страшната традиция премина и в континентална Европа. Цялата зима на 2017 година Берлин бе тероризиран от някакъв човек на колело, който заливаше с киселина млади жени. Знае се за 6 негови жертви. Престъпникът все още не е открит. Но немските психолози вече обявиха, че той има „сериозни проблеми“.

Интернационалните мегаполиси на Запада пред очите ни се превръщат в подобия на градове от третия свят. Проблемите, с които развиващите се страни все още водят борба, разцъфват в тези обители на глобализма с пищни цветове – под строгия надзор на правозащитниците и либералите. Престъпленията, които по-рано не можеше да си представиш в най-богатите европейски страни, радикално променят моралния климат на стара Европа.

Отделна глава в етническата криминалистика са престъпленията против жени. Скандалните нападения в Кьолн и други германски градове, изнасилванията и убийствата, сексистките изблици – за това се налага да пишат даже и свръхтолерантните европейски журналисти.
В Париж и Малмьо има цели райони, където сама жена не би рискувала да седне на кафе, а да не говорим за сутрешен джогинг в парка. Сега много предпочитат да носят джинси вместо минижуп, за да избегнат инциденти. Статистиката за изнасилванията демонстрира, че Швеция, например, вече е на едно ниво с африканските страни.

Всичко това променя начина на живот на европейците, постепенно измествайки го към нормите на шариата. А ако някой пробва да се съпротивлява, в ход влизат най-жестоките престъпления, които внесе политиката на глобализма в Стария Свят.

Превод и редакция: Иван Христов